20 maart 2011 was het zover: Motown!!!!!!
Op zondag 20 maart jl. organiseerde gospelkoor Ferontes Charmata in café Veninga te Gieten mede in het kader van Cultuurlijk Aa en Hunze “Motown-experiënce”.

motown1

Zangtalenten uit Aa en Hunze lieten hun vertolking van enkele motown-nummers horen aan een uitverkochte zaal. Bekende nummers als Dancing in the street, Heat wave, Love potion no.9, Blame it on the boogie & Stop in the name of love klonken uit de luidsprekers. Na optredens van Saskia Boon uit Gieten en haar band No Copy, Gea Vermunt uit Gieten, Eastermoorsingers uit Annen en enkele solisten uit het koor zelf, sloot het fraai geklede Ferontes Chamata de middag af met een medley waarin enkele motown-nummers samen kwamen. Via de knop hieronder komt U terecht op een filmpje van dit evenement.
Filmpje Motown


Optreden 1e kerstdag 2010 in de Dorpskerk te Gieten.
In een goed gevulde kerk hebben wij 1e kerstdag gezongen tijdens de kerstdienst in de Hervormde Kerk in Gieten. We hebben een 6-tal kerstnummers ten gehore gebracht. Onze (motown) projectleden Marianne (sopraan), Fred (tenor) en Manuela (slagwerk) hebben tijdens dit kerstoptreden ons koor versterkt. Heel erg fijn dat zij in zo'n korte tijd zich het kerstrepertoire eigen hebben gemaakt. En, dat Marianne door het ziek zijn van Marjan, de solo-partij van Silent Night over wilde en kon nemen. De aanwezigheid van het slagwerk gaf weer iets extra's aan ons koor. Wij, het gospelkoor Ferontes Charmata, wensen U allen een goede jaarwisseling en een gezond en muzikaal 2011.
Sonja
27 december 2010

Optreden Ferontes Charmata zondag 13 juni 2010 in de Hervormde Kerk te Gieten.
Wij hebben met de groep een zestal nummers gezongen in deze dienst. De nummers die wij hebben gezongen zijn:

1. Morning has broken
2. Road to tomorrow
3. You
4. Still haven’t found
5. That’s what friends are for
6. Like a mighty river.

Dit was voor de grote zomervakantie het laatste optreden en op zaterdag 28 augustus 2010 is ons volgend optreden in de gouverneurstuin in Assen. Daar komen ‘s middags heel veel koren en korpsen etc. Komt allen kijken en luisteren.

Hennie
14 april 2010

Pasen 2010; Zingen in Bellingwolde.
Na een rit in de vroege ochtend langs statige boerderijen, langgerekte landerijen en mooie vergezichten komen we rond 8.15 uur aan in de prachtige kerk van Bellingwolde. “De boel opzetten” en dan heerlijk wakker worden met een kopje koffie. Als de dirigent dan komt, kunnen we inzingen. Ondanks de schorre zondag-ochtend-keeltjes, klinkt elk lied als een klokje; wat een geweldige akoestiek al niet kan doen. Als iets later dan gepland de dienst start, werken we mee aan een sobere doch feestelijke dienst, die na ruim anderhalf uur eindigt met paaseitjes en luid applaus. We kunnen weer afbreken en de thuisreis aanvaarden.

Foto’s van dit optreden zijn te vinden in ons digitale fotoalbum.

Anita
5 april 2010

Optreden ten behoeve van Stichting ‘de Zonnebloem’. Locatie: ‘Het Tehuis’ in Nieuwe Pekela.
Zaterdag 27 maart jl. hebben wij opgetreden voor ruim 30 ouderen, die waren uitgenodigd door Stichting ‘de Zonnebloem’. Een doelgroep waarvoor het leuk is om ook liedjes uit de ‘oude’ doos ten gehore te brengen.

We beginnen met een medley uit Ja zuster, nee zuster. Zingen en acteren tegelijk. Daarna vervolgen we met Het dorp, van Wim Zonneveld. Na een tweetal Engelstalige nummers gaan we verder met de Zuiderzeeballade en Het kleine café. We genieten met ons allen van de Troubadour en Morning has broken en dan: pauze. Allemaal lekker aan de koffie en thee.

Na de pauze starten we met ons reguliere repertoire, te weten: I don’t know how to love him, Not my will but thine, You, Peace inside en That’s what friends are for.

Nu tijd voor de echte meezingers. Op de grote stille heide, Hoog op de gele wagen, Ain boer… en Mien toentje. Alvorens met de afsluiter te beginnen heeft Tera nog een verrassing in petto: Moeke d’r stiet een vrijer an de deur. Even oefenen met de zaal en het koor en daar gaan we met zijn allen.

Tot slot zingen we met ons allen het Gronings volkslied. Het merendeel van de zaal gaat hiervoor staan, super.

En dat was het alweer; 2x een half uur zingen voor een enthousiaste groep ouderen. We bedanken de stichting dat we voor hen mogen optreden en hopen natuurlijk op een vervolg.

Sonja
11 april 2010